Vanlig jävla Glögg

  • 6 portioner
  • 20 minuter

Att dricka varmt kryddat vin har anor ända från antiken där greker och romare tillsatte kryddor i sitt vin, av hälsoskäl och som smakförbättrare. Så tänk på det nästa gång du dricker glögg. Det är av hälsoskäl!

Ingredienser

  • Typ 1 liter rött vin
  • 3 st kanelstänger
  • 10 st hela nejlikor
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 2 msk strösocker

Gör så här

  1. Häll vinet i en kastrull och lägg i kanelstängerna, nejlikor, kardemummakärnor och sockret.
  2. För bästa resultat värm upp till ca 75°C. Använd gärna en termometer för att landa rätt
  3. När värmen är uppe i 75 så stäng av plattan och låt dra i ca 15-30 minuter. Sila sen av glöggen och
  4. Servera vid ca 70 grader tillsammans med mandel och russin.
  5. Grattis, du har gjort helt egen glögg!

God jul!

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda Vanliga Jävla Recept godkänner du detta. Läs mer om cookies här.