Vanlig jävla Gravad lax

  • 8 portioner
  • 320 minuter

Gravad lax. Vad är det egentligen? Är det en fisk man har begravt och glömt bort? Nej. Det är enklare än så! Man begraver den i kylen.

Ingredienser

  • 1 kg laxfilé
  • 2 dl vatten
  • 4 msk salt
  • 4 msk socker

Gör så här

  1. Skär bort skinnet från laxen.
  2. Blanda saltet och sockret med vattnet i en kastrull och koka upp i kastrull. Låt koket svalna.
  3. Häll koket tillsammans med laxen i en stor plastpåse och ruska om av bara fan!
  4. Lägg påsen i kylen under 5 timmar, och vänd den efter halva tiden. Typ.
  5. Skiva laxens tunna skivor och servera med vanlig jävla hovmästarsås!
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda Vanliga Jävla Recept godkänner du detta. Läs mer om cookies här.