Vanlig jävla Julskinka

  • Jättemånga portioner
  • 20 minuter

Många tror att julskinkans historia är mycket gammal och går tillbaka till förkristen tid. Vi vet bara att det är sjukt gott och ett måste på julbordet!

Ingredienser

  • 1 kokt skinka som du köpt i affären (3-4 kg)
  • 1 ägg
  • 3 msk grov senap
  • 1 tsk socker
  • 3 msk ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär av svålen, alltså det äckliga på skinkan, och skölj sedan av skinkan i kallt vatten.
  3. Lägg skinkan i en ugnsfast form.
  4. Blanda ägg, senap och socker. Kladda på blandningen på skinkan och strö lite ströbröd över kladdet.
  5. Skjutsa in grisrumpan i ugnen tills ytan blir så där gyllenbrun och fin.
  6. Servera exempelvis på vörtbröd och med Blossa starkvinsglögg (15%)
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda Vanliga Jävla Recept godkänner du detta. Läs mer om cookies här.