Vanlig jävla Köttfärslimpa

  • 4 portioner
  • 55 minuter

Det svenska köket är fiffigt. Eller ska vi säga, rikt på variation. Ta köttfärs till exempel. I olika former blir köttfärsen olika rätter. Det är ju genialt! Runda är köttbullar. Ovala är pannbiffar. Ovala men platta är hamburgare och i en form av en limpa är det.. ja en köttfärslimpa helt enkelt!

Ingredienser

  • 400 gram köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 riven lök
  • 1 tsk salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Blanda ströbrödet, vattnet, saltet och lite peppar. Låt svälla i 10 minuter.
  2. Skicka i köttfärsen, löken och ägget i ströbrödsgeggan. Blanda ordentligt.
  3. Smörj en ugnsfast form och forma en köttfärsblandningen till en limpa.
  4. Värm i ugnen på 175 grader i 45 minuter. Ja, det är jävligt länge. Men väntar man på något gott, så är det ju bara härligt!
  5. Servera exempelvis med vanligt jävla potatismos och vanlig jävla brunsås. Och du, glöm inte lingonsylten!
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda Vanliga Jävla Recept godkänner du detta. Läs mer om cookies här.