Vanlig jävla Lefse

  • 4 portioner
  • 120 minuter

Lefse - ett norskt (misslyckat?) försök att göra raggmunk!?

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 30 g smör
  • 1,5 msk vispgrädde
  • 1 dl mjöl
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk socker

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen. Du vet väl hur man kokar potatis?
  2. Låt potatisen svalna en aning, och använd sen en potatispress för att mosa potatisen ner i en bunke
  3. Vispa ner smör, grädde, salt och socker i potatisen och låt svalna till rumstemperatur
  4. Blanda ner mjölet i potatissmeten och forma sen små smetbollar som du sedan plattar ut på en mjölad bänk
  5. Placera en plåt mitt i ugnen och värm den till 200 grader.
  6. Grädda bröden på plåten, på båda sidor, tills de fått en fin gyllenbrun färg.
  7. Servera exempelvis med en vanlig jävla lusekofte!
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda Vanliga Jävla Recept godkänner du detta. Läs mer om cookies här.