Vanlig jävla Lefse
- 4 portioner
- 120 minuter
Lefse - ett norskt (misslyckat?) försök att göra raggmunk!?
Ingredienser
- 1 kg potatis
- 30 g smör
- 1,5 msk vispgrädde
- 1 dl mjöl
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk socker
Gör så här
- Skala och koka potatisen. Du vet väl hur man kokar potatis?
- Låt potatisen svalna en aning, och använd sen en potatispress för att mosa potatisen ner i en bunke
- Vispa ner smör, grädde, salt och socker i potatisen och låt svalna till rumstemperatur
- Blanda ner mjölet i potatissmeten och forma sen små smetbollar som du sedan plattar ut på en mjölad bänk
- Placera en plåt mitt i ugnen och värm den till 200 grader.
- Grädda bröden på plåten, på båda sidor, tills de fått en fin gyllenbrun färg.
- Servera exempelvis med en vanlig jävla lusekofte!