Vanlig jävla Pão de queijo

  • 20 portioner
  • 40 minuter

"Pão de queijo" är portugisiska och översätts ungefär "gott jävla ostbröd". Äts som de är eller med en klick apelsinmarmelad!

Ingredienser

  • 240 ml olja (en neutral olja som inte ger så mycket smak)
  • 240 ml vatten
  • 240 ml röd mjölk
  • 1 tsk salt
  • 4 ägg
  • 500 g tapiokamjöl (finns i glutenfritt-hyllan på Hemköp)
  • 300 g riven ost (gärna mellanlagrad)
  • 50 g riven parmesan

Gör så här

  1. Blanda olja, vatten och mjölk i en kastrull och låt det koka ihop. Låt sen svalna
  2. Häll upp mjölet i en bunke och blanda långsamt ned mjölkblandningen. Gärna i en bakmaskin, annars med en träslev. En slev i plast kan gå av!
  3. Tillsätt ägg och salt, och sist osten.
  4. När degen börjar gå ihop är det viktigt att knåda den ordentligt. För hand eller i bakmaskinen. (The secret of a good Pão de queijo is a really powerfull kneading)
  5. Rulla pingisboll-stora bollar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper
  6. Grädda 10-15 åt gången på 200 grader i ungefär 20 minuter
  7. Ät de små rackarna som de är eller med en klick apelsinmarmelad!

bild

Förslag av Joel
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda Vanliga Jävla Recept godkänner du detta. Läs mer om cookies här.