Vanlig jävla Raggmunk

  • 4 portioner
  • 20 minuter

Raggmunk, Östergötlands landskapsrätt - det visste ni fan inte, är både enkelt att laga och förbannat gott att äta!

Ingredienser

  • 600 g potatis.
    Här är det Bintje som gäller!
  • 2 dl vanligt jävla vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
    Obs! Från höns!
  • Smör
  • Salt

Gör så här

  1. Vispa ned mjölken i mjölet och tillsätt sedan äggen och en halv tesked salt.
  2. Skala potatisen, eller be någon annan att göra det för det är svinjobbigt!
  3. Riv potatisen med ett rivjärn och blanda ner i smeten.
  4. Nu har du en grå sörja i en bunke.
  5. Stek skiten i valfri storlek i mycket smör.
  6. Servera med vanligt jävla fläsk och lingonsylt.
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda Vanliga Jävla Recept godkänner du detta. Läs mer om cookies här.