Vanliga jävla Revbensspjäll till jul

  • 4 portioner
  • 120 minuter

Revbensspjäll på julbordet är lite av en vattendelare. Är du en av oss som tycker att revbensspjäll är ett måste till jul?

Ingredienser

Revbensspjäll till jul

  • 1,5 kg tjocka revbensspjäll
  • 2 lagerblad
  • 1 gul lök
  • 10 vitpepparkorn
  • 2 tsk salt

Glace:

  • 1 msk ingefära
  • 4 msk sirap
  • 2 msk soja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk senapspulver
  • 2 krm peppar

Gör så här

  1. Dela revbensspjällen i grova bitar
  2. Koka sedan spjällen i vatten tillsammans med lagerblad, löken, peppar och salt i typ 30 minuter på medelvärme
  3. Lägg revbensspjället en ugnsform bild
  4. Blanda alla ingredienserna till en glace
  5. Pensla glaseringen på revbensspjällen.
  6. Griljera dina revbensspjäll i ugnen på 175 grader i typ 20 minuter
  7. Pensla på mer glasering under tiden revbensspjällen är i ugnen, Mer glace = göddigare spjäll!
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda Vanliga Jävla Recept godkänner du detta. Läs mer om cookies här.