Vanligt jävla Rotmos

  • 4 portioner
  • 30 minuter

Rotmos är en av få maträtter inom svensk husmanskost som inte är i en nyans av brun. Det piggar ju upp!

Ingredienser

  • 2 st morötter
  • 1 kålrot
  • 4-5 st potatisar (mjölig sort)
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör

Gör så här

  1. Skala rotfrukterna och dela dem i mindre bitar
  2. Koka upp vatten med buljongtärningen i. Lägg först i kålrots- och morotsbitarna och låt koka typ 20 minuter. Lägg sen i potatisen och låt koka tills alla bitar blir mjuka
  3. Häll bort nästan allt spad (men spara lite för smak och konsistens) och mixa rotfrukterna med en elvisp.
  4. Smaka av med smör, salt och peppar
  5. Servera exempelvis med kokt rimmat fläsklägg, sidfläsk eller bacon. Det är gött det!
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda Vanliga Jävla Recept godkänner du detta. Läs mer om cookies här.