Vanlig jävla Sparrissoppa

  • 4 portioner
  • 10 minuter

Johan Rheborg kan inte ha fel, enkel och god sparrissoppa som går fort som attans att göra. Tvinga gärna eventuella gäster att sjunga med samtidigt som du fixar iordning den så kan kvällen inte bli annat än lyckad.
"Lång och smal i grönsakstäppan, sparrisen den strävar opp.
Däremot på idrottsplatsen , runda bollen studsar bort"

Ingredienser

  • 425 g konserverade sparristoppar
  • 25 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk

Gör så här

  1. Låt sparrisarna rinna av och spara konserveringsspadet. Dela sparrisen i små bitar så det inte tar ett halvår att mixa allt sen.
  2. Smält smöret i en kastrull på låg värme. Rör i mjölet och fräs under oavbruten omrörning i 1 minut. Dra bort kastrullen från plattan.
  3. Rör ner konserveringsspadet, lite i taget och fortsätt sedan med att sakta röra i mjölken. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och koka upp under oavbruten omrörning. Lägg i sparrisen och värm dem försiktigt i 2-3 minuter.
  4. Mixa soppan så den blir slät och fin, man ska inte behöva tugga soppan! Rör om ordentligt och smaksätt med salt och peppar.
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda Vanliga Jävla Recept godkänner du detta. Läs mer om cookies här.