Vanlig jävla Stekt strömming

  • 4 portioner
  • 30 minuter

Sill norr om Kalmarsund, i Östersjön, kallas strömming. Sill är en art i familjen sillfiskar. Artnamnet "harengus" kommer från det latinska ordet "arengus" som betyder sandig. Smaskens!

Ingredienser

  • 600 g rensad strömmingfilé
  • 1 dl rågmjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl panko ströbröd
  • Salt
  • Peppar
  • Dill
  • Smör och olja till stekning

Gör så här

  1. Blanda mjöl, ströbröd och panko på ett lite större fat
  2. Lägg filéerna med skinnsidan ner i mjölblandningen. Salta och peppra köttsidan och strö över dillen.
  3. Lägg ihop filéerna två och två med köttsidorna mot varandra och vänd dom i mjölblandningen.
  4. Stek fisken (ej ihopslagna på varandra) på låg/medeltemperatur i riiiikligt med smör och lite olja, ca 3-4 minuter per sida tills den får fin färg och en krispig yta.
  5. Servera direkt med vanligt jävla potatismos och rårörda lingon.
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda Vanliga Jävla Recept godkänner du detta. Läs mer om cookies här.